Mi a cstp?

A Cseh Tamás Program beszámolófesztiválja

JÚNIUS 21-24.
VÁRKERT BAZÁR | A38 HAJÓ

Pontosan három évvel ezelőtt, 2014 májusában indult el a Cseh Tamás Program, amelynek célja a magyar könnyűzene szisztematikus támogatása. A Program az üres adathordozók után szedett jogdíjak egy részéből, a Nemzeti Kulturális Alap pályázati rendszere révén működik. Az elmúlt három évben, kilenc alprogram közel félszáz pályázata révén több mint kettőmilliárd forint támogatást nyújtott a hazai könnyűzene különböző szegmenseinek.

Az Induló Előadói Alprogramban 99 pályakezdő produkció első lépéseit egyengette a Program, köztük olyan, mára befutott zenekarokét, mint a Margaret Island, a USEME, a Lóci Játszik, a Belau és még sorolhatnánk. Több száz zenekar külföldi és magyarországi fellépését és turnéját segítette a CSTP, és legalább száz magyarországi és határon túli klub működéséhez nyújtott támogatást.

Nagysikerű szakmai képzésein ezernél több zeneipari szakember vett részt. A program szerepe kulcsfontosságú a könnyűzenével foglalkozó hazai médiumok, újságok, blogok, televíziós és rádióműsorok működésében.

A Cseh Tamás Program azonban nemcsak a jelennel és a jövővel, hanem a múlttal is foglalkozik. Támogatja a magyarországi könnyűzene történetének feltárására irányuló kutatásokat, a témát népszerűsítő könyveket ad ki, konferenciákat és beszélgetéseket szervez, átfogó életútinterjú-archívuma pedig hatalmas kincsesbánya a rajongók és a kutatók számára.

Most itt az idő, hogy a Cseh Tamás Program bemutassa, mit ért el a három év alatt. A CSTP Feszt nem csupán koncertek sorozata, hanem e nagyszabású vállalkozást a maga teljességében bemutató születésnapi rendezvény, sok zenével, hangszersimogatóval, előadásokkal, konferenciával, külföldi vendégekkel. Mindezt díjtalanul, A zene ünnepétől a Múzeumok éjszakájáig.

További információ: www.csehtamasprogram.hu
HELYSZÍNEK